Diepenheimse Schutterij viert 100 jarig jubileum met nieuwe tentopstelling!! 

We hebben naar aanleiding van voorgaande edities van het Schuttersfeest van meerdere Diepenheimers en andere bezoekers van ons feest diverse opmerkingen, suggesties, tips, tricks, wensen, en wat al niet meer opgevangen en genoteerd. Aanleiding genoeg dus om als organisatie in ons jubileumjaar bij elkaar te gaan zitten en te kijken wat we met dit lijstje konden realiseren want het is de Diepenheimse Schutterij alles aangelegen het schuttersfeest een uitstraling en beleving mee te geven waar iedere Diepenheimer en bezoeker van buiten ons Stedeke zich in kan vinden: Traditioneel en toch van deze tijd! Na veel overleg en puzzelen zijn we naar onze mening tot een wel heel feestelijk, bij Diepenheim passende opstelling met 3 tenten gekomen!

  1. Grote tent genaamd “Roelofsen” oud en vertrouwd!

Vergelijkbaar met de welbekende oude “Grote tent” alleen staat hij nu als ons kasteel centraal midden op het veld, volledig gecentreerd op de lijn van de vorig jaar aangelegde kuipsteekbaan. Aansluitend aan de voorzijde vind je dit jaar een grote, volledig transparante luifel! Dit word een echt ontmoettingsplein maar dan zonder de platanen! De tent is 10 meter korter om aan de wens van meerdere bezoekers te voldoen dat de tent op veel momenten een maatje te groot was voor het aantal bezoekers. Verder zullen de bars een iets ander formaat krijgen, maar dat wijst zich vanzelf. Om wel de mogelijkheid te houden meer mensen te kunnen ontvangen op ons drukste moment, de zondagmorgen met Krieties, kan de scheidingswand met de luifel geheel worden weggenomen en gaat de luifel deel uitmaken van de tent zelf. Bij slecht weer is de voorgevel van de luifel ook af te sluiten en is het vloeroppervlak weer zoals andere jaren. Mooie toevoeging onder de luifel is de nieuw toegevoegde garderobe en de welbekende muntenkassa.

  1. Kleine tent, (voorheen bier en wijnbar) genaamd “Café Oudelaar”

Links naast de grote tent staat ons bruine Café Oudelaar met aansluitend de buitenbar met gezellig terras! Bestel hier jouw speciaal biertje of glaasje lekkere wijn en waan je in een oud bruin café. Live muziek of gewoon lekker rustig, houd de programmering in de gaten en plan jouw moment om hier mooie herinneringen te maken.

 

  1. Kleine tent genaamd “De Pol”

Rechts van de grote tent vind je het walhalla voor de Diepenheimse jeugd en creatievelingen onder ons, volledig in het thema Neon. Deze tent is van binnen zo aangekleed dat er geen daglicht binnen kan komen en dat heeft een reden. Als de blacklight lichten aan gaan komen de creaties die gemaakt zijn door onze aspirant-leden in samenwerking met de commissie Sfeerbeheer tot leven. Niet te vergeten zijn hierbij de coole T-shirts van de Diepenheimse basisschool leerlingen die zij in samenwerking met speeltuinvereniging Nooit Gedacht in een workshop hebben gemaakt!

Deze workshop zal plaatsvinden op woensdag 13 september bij Herberg de Pol.

Groep 3 en 4: 13:45 – 14:45

Groep 5 t/m 8 15:00 – 16:00

 

Verder zijn er nog te veel zaken om te vermelden over de indeling op ons feestterrein dat je eigenlijk wel moet komen kijken om dit allemaal zelf te zien en te beleven. We hebben de feestweide de naam “Boonk’s weide” meegegeven, een knipoog naar de vorige eigenaar van ons mooie terrein. Of het nu gaat over de toiletten, kermisopstelling, nieuwe plek voor de fietsenstalling of de indeling van het feestterrein op zondag.

 

Onthoud de genoemde namen en spreek af met je familie, vrienden, buurt of team in de verschillende tenten met namen die tot de verbeelding spreken en passen bij de geschiedenis van de Diepenheimse Schutterij!!

Zien we je daar? Vast wel!

Catergorie: Feest
Vorige bericht: Schuttersfeest TOP 100

Diepenheimse Schutterij