Expositie 100 jaar Diepenheimse Schutterij

In het Ottenhuis aan de Raadhuisstraat organiseerde De Diepenheimse Schutterij in samenwerking met Old Deep’n een expositie over de 100-jarige historie van de Schutterij. Het was interessant om te zien hoe dit plaatselijke feest zich in de jaren heeft ontwikkeld. Het uitrukken vanaf Herberg de Pol, café Oudelaar, café Boonk en het Station, maar ook het verplaatsen van het kermisterrein door de jaren heen kwam via foto’s en krantenartikelen mooi in beeld. En wat te denken van de historie van de kleding. Tot twee keer toe verloren gegaan door brand en steeds weer opnieuw hersteld, aangepast en uitgebreid. Door de kleding, helmen, lansen en allerlei attributen te tonen kreeg de bezoeker een idee van de vele uren vrijwilligerswerk die er zitten in de lange geschiedenis van de Diepenheimse Schutterij. Bij het zien van de film uit 1965 met o.a. koningsschieten, kuipsteken en een vermakelijke stoelendans kwamen bij menigeen de herinneringen aan het Schuttersfeest van vroeger weer naar boven.
Maar ook voor jongere kinderen was de expositie interessant. Zij volgden een speciale digitale speurtocht die aan de tentoonstelling was gekoppeld. Deze was ontwikkeld door Martine Tiehuis.

De expositie in het Ottenhuis werd gehouden van zaterdag 6 mei tot en met zondag 14 mei en was elke dag geopend van 10 tot 17 uur. De entree was gratis.

Catergorie: Jubileum
Vorige bericht: Terugblik: Lezing
Volgende bericht: Afscheid nemen bestaat niet

Diepenheimse Schutterij