Hoort, hoort! Zegt het voort!
De stem van Diepenheim wordt gehoord!

Dit jaar bestaat de Diepenheimse Schutterij honderd jaar. Er is veel gebeurd in deze eeuw in ons Stedeke. Zo zagen de inwoners van Diepenheim de eerste auto’s komen, maakten ze een wereldoorlog mee, speelden ze in 1955 en in 2005 een geweldige buitenvoorstelling ‘Regenwice’ en veranderde het plaatsje in een kunststadje.
Het is mooi om honderd jaar terug te kijken op de geschiedenis, maar we gaan voor dit jubileum van de Schutterij nog iets anders bijzonders doen. We gaan honderd jaar vooruitkijken!

Tijdcapsule
We maken een tijdcapsule. In deze grote kist kunnen alle inwoners, verenigingen, stichtingen en ondernemers van Diepenheim een bericht stoppen. De kist mag pas worden geopend over precies honderd jaar. Zo laten we onze stem horen in de toekomst!

Wat kun je in de kist stoppen?
Persoonlijke briefjes (handgeschreven of geprint)
Je kunt, bijvoorbeeld, een berichtje achterlaten voor je achter-achter-achterkleinkind, die misschien nog wel in Diepenheim woont in 2123.
Of een berichtje aan de bewoners van je huis. Wonen zij daar met net zoveel plezier als jij? Misschien vind je het leuk om een verslagje te maken van de tijd waarin wij nu leven? Wat zijn belangrijke dingen die nu spelen, waarvan jij het leuk vindt om ze aan de inwoners van dan te vertellen?

Een bericht over een je bedrijf of onderneming in Diepenheim
Wat doet je bedrijf nu en hoe kijk je met de zaak tegen de toekomst aan?

Foto’s
Voeg foto’s toe bij je verhaal. Zet er duidelijk bij wat of wie erop te zien is.  

Fimpjes
Je kunt ook een filmpje aanleveren. De bestanden worden allemaal opgeslagen en in de tijdcapsule gestopt.

Krantenknipsels
De artikelen in de krant geven een goed beeld van onze tijd en de kwesties die wij nu belangrijk vinden. Verzamel een paar artikelen waarvan jij vindt dat ze de huidige tijd goed illustreren.

Bijzondere spulletjes
Misschien wil je iets persoonlijks in de kist stoppen. Dat kan, maar let er dan op dat het formaat van het pakketje niet groter is 21 x 29 x 3 cm (dat is het formaat van 1 A4-tje, en dan maximaal drie cm dik.

Aanleverdagen:

Zaterdagmiddag 1, 8 en 15 juli – in Herberg de Pol

Zaterdagmiddag 9 september – in Herberg de Pol

Filmpjes kunnen worden gemaild naar Ingeborg Wind: ingeborgwind@planet.nl

Catergorie: Jubileum

Diepenheimse Schutterij