Lid worden?

Als inwoner van Diepenheim (postcodegebied 7478) kun je, wanneer je 16 jaar of ouder bent, lid worden van de Diepenheimse Schutterij. De contributie hiervoor bedraagt € 12,50,- per jaar. Je kunt lid worden door dit formulier in te vullen en te verzenden. Hierna krijg je een bevestiging van je lidmaatschap en informatie over de betaling van je contributie thuisgestuurd.

JUNI/JULI 2018: LEDENWERFACTIE

De Diepenheimse Schutterij is de vereniging in Diepenheim die het jaarlijkse Jeugdschuttersfeest en het Schuttersfeest (“de kermis”) organiseert. Met het daarbij behorende “klepperen”, het uitrukken van de Schutterij en de volksspelen staat de Schutterij sinds 2015 op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland.

Met ruim 1150 leden is de Schutterij één van de grootste verenigingen van Diepenheim.

Aangezien iedere inwoner van Diepenheim (postcodegebied 7478) van zestien jaar en ouder lid kan worden, betekent dit dat bijna de helft van de Diepenheimse bevolking, van zestien jaar of ouder, lid is van de Schutterij. Een ongekend hoog percentage, dat aangeeft hoezeer de Schutterij is verankerd in de Diepenheimse gemeenschap.

Toch zijn er nog veel bewoners van Diepenheim, en met name nieuwe bewoners, die (nog) geen lid zijn van de Diepenheimse Schutterij. Vandaar dat de Schutterij in juli een ledenwerfactie houdt en daarvoor hebben we jou nodig. Wat houdt deze actie in? Als jij 5 nieuwe leden aan kan melden, dan ontvang je een zakje penningen! Dan kun je met de nieuwe leden een drankje doen tijdens de Schuttersfeesten! Zorg er uiteraard wel voor dat je toestemming hebt gekregen van deze nieuwe leden!

In 2023 bestaat de Schutterij 100 jaar en het zou toch mooi zijn als de vereniging dan minimaal 2000 leden zou hebben. Word lid of ga op zoek!  Klik op onderstaande link en het wijst zich vanzelf.

Aanmeldformulier lid van de Diepenheimse Schutterij (16 jaar en ouder)

Activiteiten voor leden

Als lid van de Diepenheimse Schutterij mag je deelnemen aan het koningsschieten (heren) en koninginnenschieten (dames). Deze activiteiten vinden dit jaar voor de eerste keer plaats op donderdagavond tijdens het Schuttersfeest. De winnaars worden uitgeroepen tot schutterskoning en schutterskoningin van Diepenheim. Op zaterdag ga je dan mee in de optocht.
Daarnaast kun je deelnemen aan de optocht in kleding van de Schutterij en deelnemen aan de volksspelen. 

Jaarlijks wordt er een feestavond georganiseerd en vinden er diverse andere activiteiten voor leden plaats. Denk aan de algemene ledenvergaderingen in april en september en het klootschieten tegen andere verenigingen.

Aspirant lidmaatschap

Iedere inwoner van Diepenheim (postcodegebied 7478) van 16 jaar en ouder kan lid worden van de Schutterij. Sinds vorig jaar heeft de Schutterij een aspirant-lidmaatschap ingesteld. Kinderen, die in groep 8 van de basisschool zitten en in Diepenheim (postcodegebied 7478) wonen, kunnen tot hun zestiende verjaardag gratis aspirant-lid worden van de Diepenheimse Schutterij. Zij kunnen zich hiervoor, met goedvinden van ouders, aanmelden via de onderstaande link. 

Met het instellen van het aspirant- lidmaatschap wil de Schutterij jongeren meer betrekken bij de vereniging. Aspirant leden betalen geen contributie, en ontvangen twee keer per jaar een nieuwsbrief en hebben op zaterdagavond gratis entree. 

Aanmeldformulier aspirant lidmaatschap (tot 16 jaar)

Wil je je inzetten voor onze vereniging?

Wanneer je je wilt inzetten voor onze vereniging, kan dat op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld zitting nemen in een commissie, een bardienst draaien tijdens het feest en helpen met de lotenverkoop en/of de op- en afbouw van het feest. 

?Vrijdag 5 april ? 19:30 uur ? zaal Beltman Ben jij er ook bij? https://t.co/IBbcXFuZ59

Geplaatst op 25/03/2019