Lid worden?

Als inwoner van Diepenheim (postcodegebied 7478) kun je, wanneer je 16 jaar of ouder bent, lid worden van de Diepenheimse Schutterij. De contributie hiervoor bedraagt € 12,50,- per jaar. Je kunt lid worden door dit formulier in te vullen en te verzenden. Hierna krijg je een bevestiging van je lidmaatschap en informatie over de betaling van je contributie thuisgestuurd.

Activiteiten voor leden

Als lid van de Diepenheimse Schutterij mag je deelnemen aan het koningsschieten (heren) en koninginnenschieten (dames). Deze activiteiten vinden dit jaar voor de eerste keer plaats op donderdagavond tijdens het Schuttersfeest. De winnaars worden uitgeroepen tot schutterskoning en schutterskoningin van Diepenheim. Op zaterdag ga je dan mee in de optocht.
Daarnaast kun je deelnemen aan de optocht in kleding van de Schutterij en deelnemen aan de volksspelen. 

Jaarlijks wordt er een feestavond georganiseerd en vinden er diverse andere activiteiten voor leden plaats. Denk aan de algemene ledenvergaderingen in april en september en het klootschieten tegen andere verenigingen.

Aspirant lidmaatschap

Iedere inwoner van Diepenheim (postcodegebied 7478) van 16 jaar en ouder kan lid worden van de Schutterij. Sinds vorig jaar heeft de Schutterij een aspirant-lidmaatschap ingesteld. Kinderen, die in groep 8 van de basisschool zitten en in Diepenheim (postcodegebied 7478) wonen, kunnen tot hun zestiende verjaardag gratis aspirant-lid worden van de Diepenheimse Schutterij. Zij kunnen zich hiervoor, met goedvinden van ouders, aanmelden via de onderstaande link. 

Met het instellen van het aspirant- lidmaatschap wil de Schutterij jongeren meer betrekken bij de vereniging. Aspirant leden betalen geen contributie, en mogen op zaterdagmiddag tijdens het Schuttersfeest deelnemen aan het gelukschieten, ontvangen twee keer per jaar een nieuwsbrief en hebben op zaterdagavond gratis entree. 

Aanmeldformulier aspirant lidmaatschap (tot 16 jaar)

Aanmeldformulier lid van de Diepenheimse Schutterij (16 jaar en ouder)

Wil je je inzetten voor onze vereniging?

Wanneer je je wilt inzetten voor onze vereniging, kan dat op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld zitting nemen in een commissie, een bardienst draaien tijdens het feest en helpen met de lotenverkoop en/of de op- en afbouw van het feest. 

De Diepenheimse Schutterij wenst onze noaber Zomerfeesten Hengevelde een fantastisch mooi weekend toe! https://t.co/2bED7CzXoO

Geplaatst op 15/06/2018