PROGRAMMA 2022


Zaterdag 17 september

Jeugdschuttersfeest

Jeugdspelen | 12:00 tot15:00 

Tijdens het Jeugdschuttersfeest strijden de kinderen van OBS Stedeke uit de groepen 3 t/m 8 om de felbegeerde titels jeugdkoning en jeugdkoningin. In groepjes doorlopen de kinderen een spelcircuit op het terrein bij zalencentrum Beltman. De jongen en het meisje met de meeste punten, worden gekroond tot jeugdkoning en jeugdkoningin.

Dolf Moed | 12:00 tot 14:00

Er wordt ook gedacht aan de kinderen van OBS Stedeke uit groep 1 & 2. Ook dit jaar zal Dolf Moed een voorstelling geven voor deze kinderen. De voorstelling vindt plaats in de grote zaal van Beltman en wordt begeleid door leden van de Schutterij

Stoelendans | 14:00 tot 14:30

De kinderen van OBS Stedeke uit de groepen 3 t/m 8 kunnen meedoen aan de stoelendans. Behendigheid en snelheid spelen een grote rol bij dit leuke spel. Uiteraard is er een prijs voor de winnaars

Prijsuitreiking | 14:30 tot 14:45

14:30 tot 14:45 uur Voor vele kinderen het hoogtepunt van de middag; het uitreiken van de prijzen voor de groepswinnaars en het koningspaar.

Koningsschieten | 15:00 tot 17:30 

Altijd weer een spannend moment!! Wie schiet de meeste roosjes eraf?? Wie wordt er Schutterskoning en Schutterskoningin!

Klepperderk 18:00 tot 20:30 Ook dit jaar zal het Schuttersfeest weer aangekondigd worden door Klepperderk. Tamboers van de Schutterij en De Kleppers zorgen voor de muzikale begeleiding. Uiteraard zal het traditionele Schuttertje niet ontbreken!

Pre-party 

Teenageparty | 20:30 tot 23:30

Kom met je vrienden in je zomerse outfit en vier dit feestje met DJ Steyn alsof het vakantie is!! Met het thema Tropical Night is er een party voor iedereen van 12 tot en met 16 jaar waarin we jullie nog even het vakantiegevoel willen geven.

Feest bij Beltman | 21:00 tot 02:00 uur 

In 2018 voor het eerst georganiseerd en het was een hele party! Dus ook dit jaar, op 17 september zullen we het Schuttersfeest starten met een heuse pre-party waar de nieuwe Schutterskoning en Schutterskoningin zullen worden gepresenteerd!! Dit jaar zal DJ Roy de avond verzorgen!!

Vrijdag 23 september

Seniorenmiddag | 14:30 tot 16:30

We starten het Schuttersfeest zoals altijd op de vrijdag met de Seniorenmiddag. Een middag die bekend staat om zijn gezelligheid. Dit jaar zal de middag onder leiding staan van de Edelweiss Kapelle.

Edelweiss Kapelle | 14:30 tot 19:30 

Een optreden van de Edelweiss is ook echt live: dus geen bas en tuba uit keyboards, geen electrodrums, ieder geluid dat je hoort komt uit het instrument dat daarvoor gemaakt is! Ouderwets Frühschoppen! Inhakers, Schlagers, Pop hits, de Edelweiss speelt bijna alles. Een programma waarbij de feestgangers mee kunnen feesten. Maar ze hebben ook de klassiekers in hun repertoire zoals “Sierra Madre”, “Böhmischer Traum ” of “Verdammt ich lieb dich”. Lange tafels, bediening aan tafel en inhaken op de muziek.

Rommelmarkt | 15:00 tot 17:30

Traditioneel weer aanwezig: de rommelmarkt. Dé plek waar de jeugd van Diepenheim al jaren een extra zakcentje verdient voor het feest. Dus neem je kleed en inboedel mee en kom naar het feestterrein!

Opening Schuttersfeest en vrijdagmiddagborrel | 17:00 tot 20:00

De VriMiBo is niet meer weg te denken bij het Schuttersfeest!! Sluit allemaal je computer af, ruim je werkzaamheden op en kom snel naar de tent toe voor een lekkere koude en frisse borrel om het weekend in te luiden!! Dit jaar zal de Edelweiss Kapelle zorgen voor de muzikale ondersteuning.

TB Music 

Zoals gewoonlijk staat TB Music weer voor ons klaar met muziek in de pauzes van de bands op de vrijdagen zaterdagavond.

Teenage party | 19:30 tot 21:30 

Speciaal voor de jongeren onder ons zal er op vrijdag avond een heus Teenage Party georganiseerd worden onder leiding van DJ Ties Onwies. Als dat niet Onwies wordt!!!

Steam Sisters | 22:30 – 01:00

Van ABBA tot Bon Jovi en van Kiss naar The Black Eyed Peas. Zelfs de Happy Hardcore uit de jaren 90 wordt door deze dames niet geschuwd. Maar dan wel allemaal in een lekker rock rokje, wat gelijk voor nóg meer energie zorgt! De tent moet omvergeblazen worden met retestrakke medleys. Cheesy guilty pleasures, langharige rock classics, dampende meezingers en stoute urbanglijers. Verwacht van deze band geen brave liefdesliedjes of uitgemeten danspasjes met passend choreografie. Deze band rockt!

Bentleys | 22:30 tot 01:15

Vijf podiumbeesten, strak in het pak, met de authentieke instrumenten, en verbluffende samenzang. The Bentleys spelen al die swingende hits uit de 50’s & 60’s met de sound van toen en de attitude van nu. Ze komen allemaal voorbij: Twist & Shout, Jumping Jack Flash, Johnny B Goode, I Get Around, Great Balls Of Fire, Light My Fire. Moeten we doorgaan? The Beatles, The Stones, The Kinks, The Killer, The King… Trek je mooiste kleren aan en laat je meeslepen!

Zaterdag 24 september

Uitrukken Schutterij | 12:30 tot 15:30 

Dit jaar zal precies om 12:30 uur de Diepenheimse Schutterij uitrukken voor de jaarlijkse traditionele optocht door Diepenheim en langs de kastelen. Helaas dit jaar zonder de Krummels maar dit mag de pret niet drukken. Deze traditie staat sinds september 2015 op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultuur Erfgoed Nederland. ROUTE: Nijenhuizerlaan, Het Nijenhuis, Nijenhuizerlaan, Goorseweg, Lindelaan, Schimmelpenninckstraat, Dr. C.A.J. Quantstraat, Goorseweg, Grotestraat, Oude gemeentehuis, Huis te Diepenheim, Warmelo, Feestterein

Volksspelen | 15:00 tot 17:30 

De volkspelen mogen in 2022 niet missen!! Wie gaat er winnen? Durf jij het aan op de nieuwe kuipsteekbaan? 15:00-16:00 uur: Kaartschieten (dames en heren) 15:00-16:30 uur: Kastelenbal (dames en heren) 16:00-17:30 uur: Kuipsteken (dames en heren) 17:00-17:30 uur: Stoelendans (dames)

BTO

Ook aan de kleintjes wordt er tijdens editie 2022 van het Schuttersfeest gedacht. Een heuse zandbank met heel veel speelgoed om mooie zandtaarten en/of zandkastelen te bouwen. Een krijtbord met stoepkrijt voor de creatievelingen onder ons waarmee mooie kunstwerken tot leven gebracht kunnen worden. Al met al kunnen de kleintjes heerlijk spelen terwijl ouders genieten van een lekker drankje en vertier!!

Excellent Talent | 14:00 tot 17:00

De jeugd heeft de toekomst, ook op het gebied van muziek! Komt u onze toekomstige zangers en zangeressen aanmoedingen tijdens Excellent Talent in de Tipi?

Around 69 | 17:00 tot 20:00

De zaterdagmiddag zal muzikaal ondersteund worden door een band uit Hengevelde, Around 69. Zij leveren old school Rock ‘n Roll uit de fifties, sixties en seventies. Haal jeugdherinneringen op met onder meer Chuck Berry, de Rolling Stones, The Beatles en Johnny Cash.

TB Music 

TB music staat zoals gewoonlijk garant voor de hits in de pauzes van de bands op vrijdag- en zaterdagavond. Je ziet TB Music in de tipi en de grote tent.

The Elstars | 20:30 tot 21:00

Stiekem met je Dansen Op De Vulkaan, swingen op Disco Inferno, Verliefd Zijn is veel leuker When The Lady Smiles en Rock-’n-Rollen tot je erbij neervalt! Wij zijn The Elstars, een band met enthousiaste muzikanten uit Haaksbergen. Van pop tot rock, van disco tot Nederlandstalig, niets is ons te gek. Een feestje past ons wel, dus neem een drankje in de hand en kom lekker dansen!

Treadle  | 21:00 tot 23:30 

TREADLE, nieuwe jeugdige band uit Diepenheim! Ze hebben afgelopen 13 januari hun eerste EP uitgebracht en nu staan ze bij ons op het podium in de Tipi!

Hottub Heroes  | 22:30 tot 00:30 

In de hottub met deze heroes. Deze avond zal de grote tent als een hottub aanvoelen met deze geweldige heren! Een kolkend bad van scheurende gitaren, stevige beats en dikke synthesizers wordt afgewisseld met de leukste meezingers! Met nummers van Avicii tot De Jeugd van Tegenwoordig en van Kings of Leon tot Coldplay is stilstaan geen optie en is elk nummer mee te springen en zingen! Laat je verrassen in de energieke wereld van HOTTUB HEROES!

LocoLoco Discoshow | 00:15 tot 02:00

De Loco Loco Discoshow is al jaren een begrip in het feestcircuit. Zij brengen het publiek in een abnormale feestelijke extase. Deze Dj’s gaan verder waar anderen stoppen, want wat moet een DJ met korfbalbekers en bladblazers? De Loco’s schakelen moeiteloos tussen ouderwetse gezelligheid en moderne hits. Disco, New Wave, Rock en onvervalste Meezingers, maar ook vette Partyknallers en Dansplaten van de 90’s tot nu in de Tipi tent! De voetjes gaan dus gegarandeerd van de vloer! Kortom, alles Loco?

Beatcrooks | 00:45 tot 02:00

Van rammende beats, feestmuziek, happy hardcore en harder. Deze feestexplosie wordt in hoog tempo op je afgevuurd! Hun Happy Høken stijl is ongekend populair. Deze avond vliegen ze Uut de Bochte aan de Borculoseweg! Kom jij er deze avond een poar neem’n?! Eens kijken of de grote tent deze feestexplosie aan kan.

Zondag 25 september

Krieties | 11:00 tot 12:00

Hoe zwaar het weekend ook is, op zondagochtend moet je je bed uit voor Krieties. In de grote tent zit heel Deep’n klaar voor de nieuwste en meest sappige roddels van de enthousiaste formatie. Dus niet zeuren en met je fiets naar de tente veuren!

Hoftalenten | 13:30 tot 16:00

  • Treadle uit Diepenheim 
  • Fresh uit Goor 
  • Duo Anique uit Goor/ Hellendoorn 
  • HET uit Goor/Markelo

 

Straattheater | 14:00 tot 17:00

  • Circus Caroly 
  • Hirondelles
  • Fiets je schilderij 
  • Slakkengang
  • Magie de Paris
  • Hollandischer wahnsinn

 

Monoman | 17:00 tot 19:00

In 2018 sloeg bij Poor John het noodlot toe: Door de hardnekkige recessie moest de band noodgedwongen de helft van het personeel ontslaan. Poor John.. De bassist/drummer/zanger bouwde een nieuw drumstel, pakte zijn baritone gitaar erbij en verfriste zijn repertoire. Nu is hij klaar om het publiek kennis te laten maken met het volgende recept. Neem een eetlepel country, een halve liter rock-’n-roll, een scheutje surf, een snuifje sixties en een liter Schuttertje! Kom en aanschouw: MoNoMaN oNeMaNbaNd!

The Green Monkeys | 20:30 tot 22:00

Wees klaar voor een storm aan knettergoede muziek! The Green Monkeys zijn een eigenzinnig stel muzikanten die niet te vergelijken is met een coverband zoals je die gewend bent! Met een nieuwe set Rock & Roll hits en klassiekers rol je van de ene herkenning in de andere verbazing waarbij je zintuigen constant geprikkeld worden! We are going bananas with The Green Monkeys!

Otto Wunderbar | 22:30 tot 23:30

Party ohne ende dus de perfecte afsluiting van een Schuttersfeest waar we allemaal zo naar uitgekeken hebben! Want eigenlijk willen we niet dat er een einde komt aan dit weekend! Nog even een overdosis aan feest met de koning van de après ski! Otto draait, zingt, danst, sjanst en weet zowel nationaal als internationaal iedere locatie om te toveren tot een waar Partyparadijs. Verwacht een live show vol entertainment met de allerbeste partyknallers aus der Heimat, eigen hitjes en alles met de stempel ‘party‘ van ver daar buiten. KEIN OTTO? KEIN PARTY!!